در نشست صنعت برق خوزستان مطرح شد؛ معاون وزیر نیرو: ماراتون سختی در تابستان پیش رو داریم/ با اقدامات مدیریت مصرفی می توانیم به خوبی از آن عبور کنیم
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه ممکن است از خردادماه در بحث برق با مشکل مواجه شویم، گفت: اگر کاهش تولید نیروگاه های برق آبی را حساب کنیم حدود هفت یا هشت هزار مگاوات کمبود برق وجود دارد و ماراتون سختی در تابستان پیش رو خواهیم داشت، البته همه تلاشمان را خواهیم کرد تا دچار مشکل نشویم.
به گزارش پایگاه خبری بصیرت نو، همایون حائری شامگاه یکشنبه (12 اردیبهشت) در جلسه صنعت برق خوزستان در اهواز با حضور استاندار، بیان کرد: سال گذشته 4 هزار مگاوات کمبود برق در شبکه وجود داشت که با پشتیبانی استانداران و اقدامات مدیریت مصرفی، همکاری صنایع، کشاورزی و ادارات دولتی این کمبود جبران شد و به سلامت از تابستان عبور کردیم.
وی افزود: امسال علاوه بر آن، سه چهار هزار مگاوات دیگر نیز بخاطر کاهش بارندگی و نبود واحدهای برق آبی در مدار کمبود خواهیم داشت که نیاز است برای جبران آن اقدامات مدیریت مصرف و همکاری هایی که وجود داشته را جدی تر و قوی تر دنبال کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: خوزستان نقش تعیین کننده ای در این میان دارد چرا که حدود هشت تا 9 هزار مگاوات در تابستان برق مصرف می کند که با حمایت استاندار باتجربه ای که دارد باید مصرف انرژی را پایین بیاوریم.
حائری اضافه کرد: یکی از راه ها کاهش ساعت ادارات است تا بعد از پایان وقت ادارای و خارج شدن سیستم سرمایشی آنها از مدار، مصرف انرژی پایین بیاید و آب کمتری در نیروگاه های برق آبی استفاده شود. راه دیگر این است که نیروگاه ها و شرکت هایی که برق تولید می کنند و مازاد تولید دارند آن را به شبکه تزریق کنند تا بخشی از کمبود تولید برق جبران شود.
وی ادامه داد: در تابستان با ماراتون بسیار سختی در بحث برق مواجه هستیم اما امیدواریم با همکاری مردم و حمایت مسوولان خوزستان از صنعت برق، بتوانیم از این شرایط دشوار به خوبی عبور کنیم.
استاندار خوزستان: صنعت برق هر تصمیمی بگیرد آن را اجرایی خواهیم کرد
استاندار خوزستان نیز در این نشست با اشاره به بحث کاهش ساعت کاری ادارات برای مدیریت مصرف برق در استان گفت: وزارت نیرو و صنعت برق هر تصمیمی را در این خصوص بگیرد ما آن را اجرایی خواهیم کرد.
قاسم سلیمانی دشتکی با توصیف عملکرد خوب صنعت برق استان، اظهار کرد: در سدهایی که دارای نیروگاه برق آبی هستند تلاش شده تا وضعیت آب آن ها به شکلی نباشد که به تولید برق برای استان و کشور لطمه ای وارد شود.
وی عنوان کرد: در هفته های اخیر جلسات بسیاری را در زمینه تنش آبی که ممکن است برای آب شرب، آب کشاورزی، نیشکر، صنعت و… به وجود بیاید برگزار شده است تا وضعیت را بررسی کنیم
استاندار خوزستان افزود: یکی از مهمترین جمع بندی های این جلسات آن بوده که از آب سدها برای شرب و کشاورزی در حدی استفاده شود که به تولید برق لطمه ای وارد نشود.
سلیمانی دشتکی با اشاره به بحث کاهش ساعت کاری ادارات برای مدیریت مصرف برق در استان گفت: صنعت برق هر تصمیمی را در این خصوص بگیرد ما آن را اجرایی خواهیم کرد. در این زمینه محدود شدن ساعت کاری ادارات و استفاده از دیزل ژنراتورهای ادارات و امکانات آن ها برای تامین برق مورد نیاز استان از اقدامات مورد نظر است که اجرایی خواهد شد.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر: هزار مگاوات در ادارات دولتی قابل مدیریت مصرف است/ فعالیت و استخراج رمزارزها در کشور مردم را آزار می دهد
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر نیز در این نشست بیان کرد: هزار مگاوت از کمبود برقی که وجود دارد در ادارات دولتی قابل مدیریت مصرف است. در این خصوص لازم است در دستگاه های اجرایی یک مدیر انرژی منصوب شود تا بتوانیم این صرفه جویی را انجام دهیم.
غلامعلی رخشانی مهر با بیان اینکه فعالیت و استخراجغیر قانونی رمز ارزها (بیت کوین) در کشور مردم را آزار می دهد، اظهار کرد: در این زمینه وزارت کشور و وزارت اطلاعات پای کار آمده است و در برخی استان ها کمیته هایی برای مقابله با فعالیت و جمع آوری رمزارزها با ریاست مدیرکل امنیتی استانداری تشکیل شده است.
وی گفت: از استاندار خوزستان درخواست داریم تا این کمیته را در خوزستان و با ریاست مدیرکل امنیتی استانداری خوزستان مانند سایر استان های کشور تشکیل دهد تا نسبت به جمع آوری این رمزارزها در خوزستان اقدام شود.
رخشانی مهر خاطرنشان کرد: ظرفیت رمز ارزها در کشورها 500 مگاوات است که باید نسبت به جمع آوری آن ها اقدام شود.
بر اساس این گزارش، شروع سال جدید در خوزستان همراه با افزایش مصرف برق بوده و پیک فرودین ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل 32 درصد افزایش داشته است و حتی در هفته اردیبهشت شبکه برق استان رشد 42 درصدی پیک بار را تجربه و به محدوده مصرف 6 هزار مگاوات وارد شده است.
از سوی دیگر میزان بارش ها از ابتدای مهر ماه تا کنون حدود ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است و مجموع آورد سه رودخانه کارون، دز و کرخه در این استان در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته و وضعیت نرمال در حدود ۶۷ درصد کاهش داشته است که تاثیر آن در کاهش تولید نیروگاه های برق آبی خود را نشان خواهد داد.
فعالیت غیر قانونی استخراج رمز ارزها از دیگر مواردی است که باعث افزایش مصرف برق در استان می شود و در دو ماه پایانی سال 99 تاکنون 784 دستگاه استخراج رمز ارز غیر مجاز تنها در اهواز کشف و ضبط شده است.
این شرایط نشان می دهد که در تابستان با ماراتون سختی رو به رو خواهیم بود چرا که به دلیل افزایش دما و فعالیت غیر قانونی استخراج رمز ارز مصرف برق افزایش پیدا کرده است و از سوی دیگر بخشی از تولید نیروگاه های برق آبی کاهش پیدا می کند. شرایطی که تنها با اقدامات مدیریت مصرفی و همکاری مشترکین می توان به خوبی و بدون خاموشی از آن عبور کرد.