رئیس کتابخانه مرکزی خوزستان : کتابخانه مرکزی استان خوزستان، مکانی برای دانش افزایی جامعه/وجود ۱۲۳ هزار جلد کتاب در کتابخانه مرکزی خوزستان
رئیس کتابخانه مرکزی استان خوزستان با بیان اینکه این کتابخانه مکانی برای دانش افزایی جامعه است، گفت: در کتابخانه مرکزی با بیش از ۱۲۳ هزار جلد کتاب، به طور ماهیانه ۷ هزار کتاب امانت داده میشود.
وی با بیان اینکه هر کتابخانهای، حتی قرائت خانه ها و پانسیون های مطالعاتی که خدمات خود را به عموم ارائه می دهد، باید مجوز خود را از نهاد کتابخانههای عمومی کشور اخذ کند، افزود: به طور کلی پنج نوع کتابخانه شامل ملی، دانشگاهی، تخصصی، آموزشگاهی و عمومی وجود دارد که کتابخانه های عمومی، به دلیل اینکه مخاطب آن عموم مردم جامعه (صرف نظر از سن، نژاد، جنسیت، مذهب، ملیت، زبان، موقعیت اجتماعی، اقتصادی و غیره) همواره ارزش، اهمیت و جایگاه ویژه ای در اجتماع داشته است.
رئیس کتابخانه مرکزی خوزستان ادامه داد: قرار بر این است تا به زودی یادمان مشاهیر و مفاخر علم و ادب و فرهنگ خوزستان در کتابخانه مرکزی افتتاح شود و زندگینامه و تصویر بیش از 30 نفر از بزرگان استان در معرض دید عموم قرار بگیرد.
شکاری همچنین بیان کرد: هدف مجموعه کتابخانه مرکزی فقط ایجاد شرایط یا محلی برای امانت دادن کتاب نیست، بلکه قصد داریم کتابخانه به یک مرکز اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود.
وی اظهار کرد: همچنین ۱۵ دوره آموزشی مانند سفالگری، مشاغل خانگی، عکاسی، فتوشاپ، برنامه نویسی و نویسندگی بعد از عید برای سنین ۴ تا ۱۲ سال در هشت جلسهی ۲ ساعته برگزار و کتابخانه را به مکانی برای دانش افزایی تبدیل میشود.
رئیس کتابخانه مرکزی خوزستان اضافه کرد: در این دورهها کودکان و نوجوانان به همراه والدین در کلاس شرکت کرده و والدین نیز جذب دیگر فعالیتهای کتابخانه، از جمله محافل ادبی 6 گانه ی کتابخانه، شامل محفل مشق داستان، شهرزاد، سپید، نقد ادبی، شاهنامه پژوهی و سیمرغ میشوند.
شکاری تشریح کرد: از ۱۷ اسفندماه سال گذشته تاکنون ۹ هزار و ۷۰۰ نفر عضو کتابخانه مرکزی اهواز شدهاند و با ۱۲۳ هزار نسخه کتاب بصورت میانگین ماهانه تعداد هفت هزار جلد کتاب امانت میدهیم.
وی افزود: در بخش نابینایان و کم نابینان نیز با برخورداری از کتابدار تخصصی، کتاب بریل برای این قشر از جامعه تولید میکنیم. نابینایان و کم نابینایان در تمام نقاط استان میتوانند با شمارهگیری ۳۳۳۳۱۸۹۱-۰۶۱ کتاب مورد نظر خود را درخواست کنند و در کوتاه ترین زمان ممکن بصورت رایگان برای آنها ارسال میشود.
رئیس کتابخانه مرکزی خوزستان همچنین از وجود ۱۶ هزار کتاب گویا مختص نابینایان و کم نابینیان و ارسال آنها از طریق شبکههای اجتماعی برای متقاضیان بصورت رایگان خبرداد.
شکاری با اشاره به ایجاد بخش ناشنوایان، دفاع مقدس و میز مرجع مجازی در کتابخانه مرکزی، ادامه داد: در 2 ماه گذشته، میز مرجع مجازی کتابخانه مرکزی، ۴۱۵ خدمت به ۹۱ پژوهشگر ارائه کرده است. ساز و کار میز مرجع مجازی کتابخانه مرکزی استان خوزستان به این صورت است که چنانچه پژوهشگر یا دانشجو، نیاز به مقاله ای غیرفارسی موجود در پایگاههای اطلاعاتی بین المللی داشته باشد و امکان خریداری آن به صورت ارزی را نداشته باشد، به سادگی و با عضویت در کتابخانه مرکزی میتواند طی یک درخواست، مجموعهای از مقالات، با موضوع درخواستی را به صورت رایگان و در سریعترین زمان ممکن، دریافت کند.