86 مدرسه در اندیکا دسترسی به  آموزش ندارند/ اندیکا جزء 31 شهرستان محروم کشور

ورناصری نماینده مردم اندیکا در مجلس شورای اسلامی گفت: با تخریب مدارس اندیکا در اثر زلزله اکنون 86 مدرسه در این منطقه دسترسی به آموزش ندارند .

به گزارش خبرنگار بصیرت نو، علیرضا ورناصری نماینده چهار شهرستان مسجدسلیمان ، لالی، هفتگل و اندیکا روز یکشنبه (9 آبان ماه) در بازدید میدانی اصحاب رسانه از منطقه زلزله زده اندیکا اظهار کرد : براساس اعلام رسمی دولت ، اندیکا جزء 31 شهرستان محروم کشور است و بخش چلو محروم ترین که سالهاست علیرغم ظرفیت هایی که در این منطقه وجود دارد اما مورد بی مهری قراره گرفته است .

ورناصری اعلام کرد : از 130 روستای شهرستان 30 روستا 100 درصد تخریب شدند و حدود هزار واحد مسکونی کامل تخریب شده است . البته هنوز خیلی از مناطق را خبر نداریم چون ساکنان آن ها عشایر هستند و از مناطق ییلاقی به سمت قشلاقی خود در حرکت هستند و هنوز به سکونتگاه هایشان نرسیده اند .

وی خاطرنشان کرد : از 100 روستا 30 درصد به بالا پیش از زلزله هم منازل برای سکونت قابل استفاده و زندگی کردن نبوده و ساخت آن ها بسیار ابتدایی است .

نماینده مردم اندیکا افزود : در حوزه راه حدود 240 کیلومتر دچار رانش و ریزش شدند که عملیات آواربرداری مسیر شروع شده اما کارهای اساسی باید انجام شود .

86 مدرسه در اندیکا دسترسی به  آموزش ندارند

ورناصری گفت : در حوزه مدارس 86 باب مدرسه از 30 تا 100 درصد دچار حادثه شدند و براساس اعلام سازمان نوسازی مدارس غیرقابل استفاده هستند . در این منطقه به دلیل فقر منطقه و عدم دسترسی به اینترنت دانش آموزان بصورت حضوری در کلاس درس بودند در حالی که کل کشور بصورت مجازی آموزش می دیدند و اکنون دانش آموزان 86 مدرسه دسترسی به آموزش ندارند.

نماینده مردم اندیکا اظهار داشت : در بخش بهداشت 11 باب ساختمان بین 30 تا 80 درصد دچار حادثه شد، تلفات دام ها حدودا 150 راس بوده و تلفات ماهی حدود 30 تن که زلزله باعث تخریب استخرها ، آغل و محل نگهداری گوسفندان که تنهایی دارایی مردم این منطقه هستند شد.

وی در ادامه افزود : طبق آمار اعلام شده تا روز گذشته حدود 160 میلیارد تومان خسارت وارد شده و پیش بینی حدود 600 میلیارد تومان است زیرا کار هنوز تمام نشده است .

ورناصری عنوان کرد : هلال احمر با توجه به دستورالعمل هایی که دارند چادر در اختیار مردم قرار می دهند اما این چادرها تناسبی با نیاز مردم منطقه ندارد و متناسب با فضای شهری است زیرا که در این منطقه با توجه به بارش برف و باران و سرما چادرها جوابگو نیست که البته آن ها هم طبق دستورالعمل هایی که به آن ها ابلاغ شده است اقدام می کنند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در آب شهری و روستایی این منطقه بیشترین آب شیرین کشور را دارد گفت: حدود 8 میلیارد مترمکعب آب پشت سدها داریم و سالهاست این اتفاق افتاده اما اکنون وضعیت آبرسانی ما در هزار و 265 روستا در چهارشهرستان به این صورت است که یکسری روستا ها همچنان با تانکر آبرسانی می شود یا اصلا وسیله ای برای آبرسانی به آنها وجود ندارد .

ورناصری عنوان کرد : حدود 5 هزار و 500 مگاوات برق از سه سد بزرگ منطقه برداشت می کنیم که سهم کشور 120 هزار مگاوات است ، در بحث تولید و انتقال برق جزء سرآمدهای کشور هستیم اما در استفاده از برق آخر جدول هستیم . قدمت نزدیک ترین شبکه توزیع برق منطقه عموما 30 سال به بالااست حتی تا 80 سال و این نشان می دهد که میزان هدر رفت انرژی در خطوط انتقال ما یکی از پرچالش ترین خطوط توزیع برق را داریم .

وی افزود : در راه و مسکن سهم ما از آزادراهها صفر درصد، در بزرگراه ها هر 4 شهرستان مجموعا 13 کیلومتر داریم .

نماینده مردم اندیکا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه بهداشت و درمان دو شهرستان اندیکا و هتفکل چیزی به نام بیمارستان و حتی یک تخت بیمارستانی وجود ندارد و سهم مسجدسلیمان 3.4 درصد و لالی 39 دهم درصد است و در استان رتبه آخر را داریم . همچنین در شهرستان ها پزشک متخصص نداشتیم و تنها پزشک عمومی حضور داشت که اخیرا در مسجدسلیمان و لالی حضور پیدا کرده اند.

حجت الاسلام سید اکبر موسوی امام جمعه اندیکا در بازدید اصحاب رسانه از روستاهای زلزله زده اندیکا اظهار کرد : اصحاب رسانه بازوان ما در اندیکا بودند زیرا زمین لرزه 5.7 ریشتری که 33 کیلومتری چلگرد چهارمحال و بختیاری رخ داد در 37 کیلومتری قلعه خواجه خوزستان بود که در فضای رسانه ای چلگرد مطرح شد و ما چند روز اول مظلوم واقع شدیم بطوری که روز اول رسانه ملی با فرماندار کوهرنگ مصاحبه انجام داد در حالی که قدرت تخریب و آسیب در منطقه اندیکا بیشتر بود و به بخش خوزستان بی توجهی شده بود که تلاش کردیم و دست به دست هم دادیم تا فضای رسانه ای هم کوهرنگ و هم اندیکا را شامل شد .

امام جمعه اندیکا بیان کرد: به اعتقاد من زلزله اندیکا رحمت و نعمت الهی بود . چون سالها برای محرومیت منطقه فریاد می زدیم اما گوش شنوایی نبود خصوصا در دولت قبل و وزارت کشور بصورت علنی اعلام کرد که اندیکا محروم ترین شهر خوزستان است اما عملا اتفاقی نمی افتاد و زلزله رحمت شد چون هم تلفات جانی نداشتیم و هم اینکه در کانون توجهات ملی قرار گرفت هرچند که این نگاه باید سالها پیش اتفاق می افتاد .

حجت الاسلام موسوی عنوان کرد : از آیت الله رئیسی درخواست کردم نگاهشان به اندیکا فراتر از زلزله باشد و باید تمام محرومیت هایش درنظر گرفته بشود . شهرستانی با 612 روستا ، 3 شهر و سه بخش هنوز بیمارستان ندارد .

امام جمعه اندیکا گفت : زلزله در اندیکا تلفات جانی نداشت اما نبود بیمارستان و عقرب زدگی هرساله تلفات جانی دارد، نداشتن سونوگرافی، دستگاه دیالیز، رادیولوژی ، پزشک متخصص این ها باورکردنی نیست . اما اگر این مشکلات و مسئله آب شرب ، راه و … نباشد خود مردم خانه هایشان را درست می کنند بشرطی که زیرساخت ها درست باشد .

وی افزود : در این شهرستان  خیلی از ادارات مستقر نیستند و مردم برای انجام کارهای اداری باید راه های پر پیچ و خم را تا مسجدسلیمان هر روزه بروند برای انجام کارهایشان بطور مثال در سازمان صمت اندیکا تنها یک نفر (مدیریت سازمان) مشغول بکار است و اگر برای بازدید در شهرستان حضور پیدا کند عملا اداره تعطیل می شود .

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد : زنان عشایر ما پنجه طلا هستند و اگر به صنایع دستی، دامپروری و کشاورزی شهرستان توجه شود اندیکا می تواند در سطح استان به قطب تبدیل شود هرچند که امروز هم روستاهای ما در بخش صنایع دستی مطرح هستند .

امام جمعه اندیکا گفت : اندیکا بهشت گروه های جهادی است و قدردان همه گروه های جهادی در سراسر کشور هستیم که در این شرایط بسیار زحمت کشیدند و از آن ها دعوت می کنیم قبل از اینکه شدت برودت و سرما بیشتر شود از ظرفیت هایی که دارند برای مردم استفاده کنند .

 

 

 

 

مشاهده بیشتر

admin

پایگاه خبری بصیرت نو

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا